Kielipuolue Ruskeat


Kielipuolue Ruskeat on Nato-myönteinen kansanrintama, joka kokoaa riveihinsä kaikkien Suomen eduskuntapuolueiden jäseniä ja kannattajia. Kansanrintaman tarkoituksena on edistää maamme sitoutumista entistä tiukemmin Euroopan unioniin ja liittää se sotilasliitto Natoon. Jäsenenä Suomi pääsisi mukaan sotilasliiton puolustussuunnitteluun, hyökkäyssotiin ja puolustusmateriaaliyhteistyöhön, mikä parantaisi Suomen puolustuskykyä ja yhteensopivuutta kansallisen puolustuksen, viranomaisyhteistyön ja kansainvälisen sotilaallisen kriisinhallinnan tehtävissä.

Kielipuolue Ruskeat on ehdottomasti sitä mieltä, että Suomen tulee olla vain ja ainoastaan länsimainen maa. Ruskea kansanrintama tukee Euroopan unionin ja Naton välisen yhteistyön tiivistämistä. Ruskeiden mielestä on olennaista sovittaa yhteen EU:ssa ja sotilasliitto Natossa tehtävä sotilaallisten voimavarojen kehittämistä koskeva työ. Ruskeat pitävät sotilaalliset keinot kattavaa avunantovelvoitetta luonnollisena ja toivottuna sitoumuksena Euroopan unionin kaltaisessa valtioliitossa.

Kielipuolue Ruskeat kokee maamme ainoaksi uhkaksi Venäjän, koska Venäjää on syytä aina pelätä vaikka vain varmuuden vuoksi ja koska venäläiset pysyvät aina venäläisinä. Kielipuolue Ruskeat katsoo, että Naton tavoitteet kansainvälisen vakauden ja turvallisuuden edistämiseksi ovat sopusoinnussa Venäjän Suomeen kohdistaman uhkan torjumistavoitteiden kanssa, vaikka Venäjä ei koskaan uhkaisikaan maatamme.

Kielipuolue Ruskeat kannattaa lämpimästi Naton Prahan huippukokouksessa v. 2002 vahvistamia päätöksiä, joita olivat sotilasliiton sotilaallisten voimavarojen kehittäminen, nopean toiminnan joukkojen perustaminen, Naton yhteisen joukko- ja komentorakenteen uudistaminen, joukkotuhoaseiden vaikutukselta puolustautumista koskeva aloite sekä terrorismin torjuntaan ja ohjuspuolustukseen liittyvät yhteistyöhankkeet.

Kielipuolue Ruskeat tukee Suomen puolustusvoimien asehankinnoissa sitä periaatetta, että hankinnoissa kiinnitetään erityistä huomiota aseistuksen Nato-yhteensopivuuteen ja yhteistyöhakuisuuteen sotilasliitto Naton kanssa.

Kielipuolue Ruskeat kannattaa Suomen osallistumista Naton nopean toiminnan joukkojen toimintaan sotilaallisessa kriisinhallinnassa tarvittavien kykyjen kehittämiseksi sekä Suomen kansallisten puolustusvalmiuksien vahvistamiseksi. Kielipuolue Ruskeat tukee myös Suomen osallistumista Euroopan unionin taisteluosastojen toimintaan.

Kielipuolue Ruskeat haluaa antaa täyden tunnustuksen Nato-johtoisten ISAF-joukkojen työlle Afganistanin sisällissodassa maan hallinnon epävakauden ja turvattomuuden lisäämisessä sekä muiden maan tuhoamista ja siviilien tappamista edistäville toimille. Suomi on osallistunut tähän operaatioon noin 120 sotilaan vahvuisella osastolla Pohjois-Afganistanissa. Kielipuolue Ruskeat toivoo, että sotatoimet Afganistanissa saatetaan lopulliseen ratkaisuun.


Matti Laitinen

Tämän blogin suosituimmat tekstit