Vallila – runoja vuosilta 2000–2010

Runokokoelmani ”Vallila – runoja vuosilta 2000–2010” sai kunniamaininnan Päätalo-instituutin vuoden 2010 Möllärimestari-kilpailun runosarjassa. Kisoihin osallistui yhteensä 116 omakustannetta, joista 33 oli runoteoksia. Kisojen raati arvioi Vallilaa seuraavasti.

”Virkistävän erilaisia, yhteiskunnallisia runoja Arvo Turtiaisen ja Nazim Hikmetin hengessä mutta Laitisen äänellä. Laveaa, eeppistä tekstiä. Joissakin runoissa pilkahtelee esiin riimiä. Vähemmässä määrin ne toimisivat ironian merkkeinä, mutta nyt riimiä on hiukan liikaa. Henkilöistä kuten Castrosta kirjoitetuista runoista nykylukija etsii ironiaa, ne eivät muuten ole oikein tätä päivää. Sen sijaan esimerkiksi runot Leningrad, Kevät ja Tarjalle ovat hienoja lukukokemuksia. ”Mitä me teemme vallankumouksella,/ jos emme rakasta niitä,/ joita varten se on?”

Ps. En ymmärrä, mitä ironisoitavaa Fidel Castron merkittävässä elämäntyössä pitäisi olla.

Runokokoelmani kertoo Suomessa ja maailmalla tällä vuosituhannella tapahtuneista yhteiskunnallisista muutoksista, elämän kiertokulusta ja ihmisen kaipuusta raitsikoiden ja lehmuspuiden maahan – Vallilaan.


Runoissani pohditaan ystävyyttä, elämän tarkoitusta, sodan ja rauhan kysymystä sekä väkivaltaista aikakauttamme. Maailma on kaunis, mutta useat asiat ja tapahtumat maapallolla eivät edusta kauneutta ja edistä hyvyyttä ihmiskunnan keskuudessa.

Runoni ovat yhteiskunnallisesti kantaaottavia. Yliherkkien kaunosielujen tai taantumuksellisten olioiden ei kannata kajota teksteihini, koska niiden humaani sisältö voi aiheuttaa ahdistusta lukijan mielessä.

Vallilaa saa ainoastaan minulta. Kirjan hinta on postituskuluineen 11,10 euroa. (ISBN: 978-952-92-6872-6).

Matti Laitinen
matti.laitinen@pp5.inet.fi

Tämän blogin suosituimmat tekstit