ADRESSI EDUSKUNNAN LUOTTAMUKSEN PALAUTTAMISEKSI

Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Kansanedustajan työn tulee olla luottamustehtävä – ei palkintotoimi. Kansanedustajien palkkioiden korotuksia on perusteltu mm. sillä, että siten saamme eduskuntaan päättäjiksi ”pätevämpää väkeä”. Tosiasia on toinen; näillä ansiotasoilla kansanedustajiksi valikoituu yhä enemmän vain omaa etuaan ajavia ahneita saalistajia, joilla ei ole enää mitään ymmärrystä tavallisen työtätekevien kansalaisten arjesta. Suomen perustuslain mukaan kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Kansanedustajien keskuudessa esiintyvä tosiasioiden pimittäminen ja perättömien tietojen esittäminen julkisessa sanassa viestivät suomalaisen yhteiskunnan korruptoituneisuudesta.

Eduskunnan luottamuksen palauttamiseksi kansanedustajan tulojen/palkkioiden ei tulisi olla suurempi kuin keskipalkka Suomessa.

Eduskunnan luottamuksen ja uskottavuuden palauttamiseksi lahjoman vastaanottoon tai sen antoon syyllistyneiltä kansanedustajilta pitäisi kieltää mahdollisuus asettua ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa. Korruptio on lähes kaikissa maissa määritelty rangaistavaksi teoksi rikoslaissa.

Eduskunnan luottamuksen ja uskottavuuden palauttamiseksi eduskuntavaaleissa kullakin edustajaehdokkaalla kuuluisi olla taloudellisesti tasavertainen kuuluvuus ja näkyvyys tiedotusvälineissä.

Allekirjoita vetoomus. Adressi toimitetaan oikeusministerille, eduskunnan oikeusasiamiehelle ja eduskuntaryhmille sekä tiedostusvälineille. Aloittakaamme yhdessä kansalaiskamppailu eduskunnan luottamuksen ja kansanvallan palauttamiseksi Suomessa. Me emme kaipaa edustajiksemme lurjuksia ja välistävetäjiä!

Kiitoksin

Helsingissä 4. lokakuuta 2010


Matti Laitinen Reijo Katajaranta

http://www.adressit.com/eduskunnanluottamus

Tämän blogin suosituimmat tekstit